Cargo Lock en Ways starten Cargo Academy

Cargo Security Systems uit Geldermalsen levert onder de naam Cargo-Lock producten, diensten en oplossingen waarmee ladingdiefstal kan worden voorkomen. Vanaf 1 september 2013 gaat Cargo Lock in samenwerking met WAYS onder de naam Cargo Academy trainingen en bedrijfsconsultancy aanbieden die gericht zijn op security- en riskaspecten binnen de sector Transport & Logistiek.

Johan Dijkstra (foto), Directeur van Cargo-Lock: “Ladingdiefstal kan niet alleen worden voorkomen door technische oplossingen in voertuigen, het heeft ook zeker te maken met de houding en de alertheid van de medewerkers. In de security- en awareness trainingen die Cargo Academy aanbiedt, willen wij medewerkers in de logistieke dienstverlening ondermeer bewust maken van de omgeving waarin zij werken, trainen in het signaleren van afwijkend gedrag van personen maar ook de eigen veiligheid van medewerkers komt aan bod”.

Code 95

John Kramer, directeur van WAYS: “Onderzoek wijst telkens uit dat de menselijke factor binnen criminaliteit(preventie) een zeer belangrijke rol speelt. Toch is daar binnen transportbedrijven nog steeds te weinig aandacht voor. Cargo Academy organiseert trainingen die geënt zijn op de dagelijkse praktijk waarin de security en risk aspecten de boventoon voeren. Een aantal trainingen zijn bovendien CCV-gecertificeerd en tellen daarom mee voor de nascholing (Code 95). Niet onbelangrijk is dat onze trainingen worden ontwikkeld door onze eigen Securityspecialisten. Daarmee zijn wij altijd in staat praktijkgerichte maatwerktrainingen te verzorgen van hoge kwaliteit.

Beveiligingsmaatregelen

Veel bedrijven geven ook aan graag te willen weten hoe kwetsbaar hun organisatie is. Cargo Academy beschikt over een aantal consultants die Security Scans uitvoeren en adviezen geven over te nemen beveiligingsmaatregelen binnen bedrijven. Daarbij wordt uitgegaan van een integrale benadering. Tevens kunnen de consultants identiteits- en integriteitschecks uitvoeren en begeleiden bij certificeringsaanvragen zoals AEO, ISO 28000, TAPA, Borg, FSR en TSR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *